(recept
si oblíbilo 46 návštěvníků)
Perníčky

Potřebné ingredience
Pekla jsem poprvé a byly výborné! Moc děkuji za recept paní Markétě (ID 468335). Perníčky jsou opravdu měkké, vůbec se nemusí nechávat rozležet.
Postup přípravy
Recept paní Markéty (já dělala z poloviční dávky, i tak toho bylo dost)
800g hladké mouky
300g cukru
4 vejce
200g másla
1 lžička jedlé sody
3 PL kakaa
1 a půl kypřícího prášku do perníku
kůra z 1 citronu
250 ml vlažného medu
Na potření : 1 vejce
Bílková poleva: 1 bílek, 150g moučky, 1PL citronové šťávy
Suroviny na těsto řádně zpracujeme dohromady, podle potřeby přidáme mouku nebo med. Necháme do druhého dne uležet v lednici. Poté těsto ještě jednou prohněteme a vyvalujeme na plát silný asi 5mm. Vykrajujeme tvary a dáváme na plech dostatečně od sebe, hodně nabydou. Pečeme v předehřáté troubě na 200stupňů asi 7 min. Ihned potíráme rozšlehaným vejcem.
Na bílkovou polevu vše smícháme a šleháme na nejvyšší výkon asi 10 min, popřípadě přidáme moučku. Je důležité moučku prosát, aby byla poleva pěkně hladká. Perníčky nazdobíme a necháme zaschnout, uchováváme v chladu.
Já ještě pro jistotu perníčky ze spodu potřela černým čajem. Byly lepší než z obchodu :O)
800g hladké mouky
300g cukru
4 vejce
200g másla
1 lžička jedlé sody
3 PL kakaa
1 a půl kypřícího prášku do perníku
kůra z 1 citronu
250 ml vlažného medu
Na potření : 1 vejce
Bílková poleva: 1 bílek, 150g moučky, 1PL citronové šťávy
Suroviny na těsto řádně zpracujeme dohromady, podle potřeby přidáme mouku nebo med. Necháme do druhého dne uležet v lednici. Poté těsto ještě jednou prohněteme a vyvalujeme na plát silný asi 5mm. Vykrajujeme tvary a dáváme na plech dostatečně od sebe, hodně nabydou. Pečeme v předehřáté troubě na 200stupňů asi 7 min. Ihned potíráme rozšlehaným vejcem.
Na bílkovou polevu vše smícháme a šleháme na nejvyšší výkon asi 10 min, popřípadě přidáme moučku. Je důležité moučku prosát, aby byla poleva pěkně hladká. Perníčky nazdobíme a necháme zaschnout, uchováváme v chladu.
Já ještě pro jistotu perníčky ze spodu potřela černým čajem. Byly lepší než z obchodu :O)

Část perníčků, zdobily jsme s dcerou

Perníkové balíčky jako "výsužka" pro gratulanty.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu

Janca 3
(upraveno)
20. 3. 2016, 11:41




nahlásit

Gabuza
(upraveno)
6. 12. 2013, 19:26
Také děkuji za recept, oběma dámám!
S těstem se dobře pracuje, eje voňavé. Dobře se vykrajovalo. Jen místo prášku do perníku jsem dala perníkové koření. Ale hlavně ta chuť. Jsou opravdu mooooooooooooooooc výborné. Pekla jsem hned ze tří dávek a od všech dětí jen samá chvála. Díky Gábina












nahlásit

Dallien
(upraveno)
16. 12. 2013, 13:14
@Gabuza
Děkuji! Přeji krásné Vánoce!


nahlásit

jeremy
(upraveno)
5. 6. 2013, 13:28






nahlásit

Dallien
(upraveno)
13. 6. 2013, 13:19
@jeremy
Jj, toho medu je tolik. Já dělala z poloviční dávky, takže 125g.
nahlásit

jeremy
(upraveno)
2. 7. 2013, 14:50
@Dallien
díky za odpověď


nahlásit

zdravuska1
(upraveno)
30. 5. 2013, 12:38
tam je opravdu tolik medu? to je půlka sklenice, budu muset perňochy péct do Chorvatska

nahlásit

Dallien
(upraveno)
13. 6. 2013, 13:20
@zdravuska1
Tak ať se podaří. Medu dejte, kolik se píše, snad i díky němu jsou perníčky tak dobré.
nahlásit